Menu

Vrienden van de Zwaan

Vrienden van de Zwaan

De Vrienden van De Zwaan heten je welkom. Een aantal jaren geleden kwamen een aantal mensen op het idee om een ‘vrienden van’ club op te richten, als tegenhanger voor ‘Vrienden van Amstel’ enzovoort. Dit gebeurde op een zondagavond aan de bar in Café De Zwaan in Heeswijk.

Een jaar later vond er een heuse oprichtingsvergadering plaats; de club bestond uit een 35-tal mensen, en er moest wat mee gedaan worden. Er werd een bestuur gevormd (met een achterzitter ipv voorzitter) die zorg zou gaan dragen voor het opzetten van ludieke activiteiten voor een uiterst lage prijs. Inmiddels zijn we een x-aantal jaar verder en het ledenaantal van De Vrienden van De Zwaan is gegroeid tot over de honderd. De leeftijd van de leden loopt uiteen van 16 tot 66 en komen voornamelijk uit Heeswijk Dinther, maar ook uit Tilburg, Schijndel en ga zo maar door.

Een goed voorbeeld was het Oktoberfest, geheel in Duitse stijl, inclusief bierpullen. Met schlagermuziek en het ‘klippelworsthangen’ was het wederom een hilarisch feest. Hierbij werd ook het 100e lid gehuldigd. Ook vinden er jaarlijks de Vriend en Vriendin van het jaar verkiezingen plaats. Kortom: iedere activiteit van De Vrienden van De Zwaan staat garant voor lachen, gieren en brullen.

Op veler verzoek een “ouwe wijven bingo’ avond, en een cursus bierbrouwen. Wederom op veler verzoek: een excursie naar de Hertog Jan bierbrouwerij en proeverij. Meer info volgt.

Natuurlijk is iedereen welkom als lid. Lid worden kost slechts 5 euro, en voor 10 euro krijg je het unieke Vrienden van De Zwaan T-shirt. Kom d’r bij! Meer info: mail naar bart@dezwaanlive.nl

Activiteiten

Activiteiten die al plaats hebben gevonden zijn bijvoorbeeld, per luxe touringcar naar de Hertog Jan Brouwerij en Proeverij. Diverse feestavonden, soms met ludiek thema.

Een luidste schreeuw recordpoging. Dit werd gedaan tijdens een feest, waarbij officieel gestreden werd om de Guiness Book of Records titel ‘Loudest scream’. Helaas werd het record niet verbroken, maar leuk was het in ieder geval wel.

Hilarisch was ook de bingomiddag. Een alternatieve bingo met bijzonder originele prijzen. Opgeleukt door een bijzondere bingomaster compleet met lieftallige assistentes. Dit alles tot groot vermaak van de aanwezige leden.